Kelpo kapine: Muna

Pääsiäisenvietossa munalla on näkyvä rooli.

Kristillisessä perinteessä munan katsotaan viestivän ylösnousemusta ja ikuista elämää. Kaupan munakennosta elämää tosin löytyy vähemmän kuin valtameren syvänteistä, koska kana ei nykyaikana yleensä edes näe kukkoa elinaikanaan, hedelmällisempiin suhteisiin pääsemisestä puhumattakaan.

Marketin munakennovuorien äärellä ihminen saattaa hämmentyä. Tarjolla on vapaan ja onnellisen kanan munia, häkki- ja lattiakanaloissa munittuja, pienryhmässä tuotettuja ja omegarikastettuja munia. Löytyy pientä, isoa ja vieläkin isompaa.

Viisas ei kuitenkaan tuhraa aikaa pähkäilyyn, vaan valitsee luomumunan, sillä sen ansiot ovat kiistattomat.

Luomumunan munii tyytyväinen kana, joka pääsee välillä ulkoilemaan ja sisälläkin sillä on mahdollisuus kuopsutella ja kylpeä kuivikkeissa. Yöt kuluvat orrella pää siiven alla, niin kuin linnun yön kuuluukin kulua. Ihmisen kannalta katsoen huomiotta ei voi jättää sitäkään seikkaa, että luomumunat yksinkertaisesti maistuvat paremmalta.

Tuorein tulokas munarintamalla on suursuosikki Munamies. Vaikkei tyyppi itse ole luomuksi ilmoittautunut, on mahdotonta uskoa, että kiltin ja yltiöpositiivisen hahmon pesä sijaitsisi muualla kuin luomukanalassa.