• 12.8.2022

    Herkullinen hibiskus – nyt nautitaan afrikkalaista terveysjuomaa

  • 2.6.2022

    Ukrainan sota on kriisi muille kriiseille – Miljoonat ihmiset voivat jäädä ilman ruokaa

    Ukrainan sodan myötä nousseet kustannukset ja koronapandemian aiheuttamat kehitysyhteistyön budjettileikkaukset hankaloittavat avustustoimintaa.

  • 4.5.2022

    Karja dominoi maata ja massaa

    Karja vie leijonan osan viljelytilasta, ja sitä kautta koko maailman pinta-alasta. Karjaeläimet myös painavat enemmän kuin luonnonvaraiset nisäkkäät ja linnut yhteensä. Koska karja dominoi maata ja massaa, se jättää suuren jäljen maailmaan.

  • 13.4.2022

    Levite tekee leivän!

    Täyteläinen ja pirteän värinen levite on mainio nautiskeltava leivän päällä tai vaikka nachojen dippinä. Monipuolinen levite sopii osaksi sekä lounasta että välipalaa ja sitä voi muunnella sesongin mukaan.

  • 9.3.2022

    Makeaa lunta Intiasta – barfi on monipuolinen makeinen

    Barfiksi kutsutaan monenlaisia intialaisia makeisia, joita tarjotaan niin juhlassa kuin arjessa. Useimmiten sokerista, pähkinöistä ja kodensoidusta maidosta tehtävä barfi muuntuu helposti vegaaniseksi.

  • 10.12.2021

    Mausteiset muffinit maistuvat ja tuoksuvat joululta

    "Muffinien paistuessa uunissa keittiön valtaa ihana jouluinen tuoksu. Makuelämyksen kruunaa raikas, mutta täyteläinen kanelivaahto."

  • 10.12.2021

    Onko EU:n ilmastostrategia globaalisti reilu?

    EU:n ilmastostrategia luo uusia mahdollisuuksia Itä-Afrikassa. Ilmasto-oikeudenmukaisuuden periaate tulee kuitenkin huomioida nykyistä vahvemmin strategian toimeenpanossa, asiantuntijat huomauttavat.

  • 5.11.2021

    Herkullista hävikkiruokaa: perunapannareissa vain mielikuvitus on rajana!

    Kaapin perällä pyörivistä perunoista tai perunamuussin jämistä voi helposti taikoa mitä suussasulavimmat pannarit.

  • 8.10.2021

    Murheet palavat tuhkaksi kekripukin mukana

    Syksyisessä Suomenlinnassa järjestettävässä perinteikkäässä Viaporin Kekrissä pääsee nauttimaan valotaiteesta ja mystisistä kertomuksista saaren historiasta.

  • 10.9.2021

    Pohjoissavolaista lähiruokaa ja luonnonantimia

    Satoa-ruokafestivaaleilla pääsee maistelemaan paikallisten yrittäjien loihtimia annoksia.