Artikkelikuva

Filippiinit uudistavat vankiloita – tavoitteena ihmisoikeuksien toteutuminen

Maassa aiotaan parantaa vankien olosuhteita ottamalla käyttöön kansainväliset Nelson Mandela -säännöt.

Filippiinien vankien olosuhteita aiotaan parantaa, kertoo YK:n alainen UN News. Maa on ottamassa käyttöön Etelä-Afrikan entisen presidentin mukaan nimetyt vankien kohtelun vähimmäissäännöt.

Nelson Mandela -sääntöjen tarkoitus on varmistaa vankien ihmisoikeuksien toteutuminen. Maassa odotetaan parannuksia vankien terveydenhuollon tasoon, koulutusmahdollisuuksiin ja vankeusajan turvallisemmaksi tekemiseen.

Yksi suurimmista ongelmista Filippiineillä on ollut vankiloiden ja etenkin pidätyskeskusten ahtaus. Maa sijoittuukin korkealle vankiloiden ahtauden mittauksissa yhdessä Kongon demokraattisen tasavallan, Haitin ja Ugandan kanssa.

Muutoksia joidenkin vankien oloihin on jo tehty. Esimerkiksi maan uusin toukokuussa 2024 käyttöön ottama Marawi City -vankila on rakennettu sääntöjä ajatellen.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!