Artikkelikuva
Monet hiljaisuuden retriitissä käyneet kokevat sen jonkinlaisena pyhiinvaelluksena omaan sisimpään. Hiljaisuudessa mieli palautuu sydämeen ja aistituntemuksiin. Kuvassa Rääkkylässä sijaitseva Villa Ruusula.

Matka mielen sisimpään – hiljaisuusretriitit hellivät kuormittunutta

Yhä useampi hakeutuu lomamatkan sijaan erilaisiin retriitteihin, joissa saa luvan hiljentyä.

Ajan henki on sellainen, että olemme usein niin kuormittuneita ja ylivirittyneitä, ettei meillä ole enää edes kaipuuta matkustaa. Sen sijaan unelmoimme rentoutumisesta, levosta ja pysähtymisestä, usein jopa hiljentymisestä.

Tähän kysyntään on jo yhä enemmän myös tarjontaa. Eri puolella Suomea luonnonkauniissa ympäristöissä on leirikeskuksia, kartanoita ja huviloita, joissa järjestetään erilaisia retriittejä. Varsin suosittuja ovat esimerkiksi hiljaisuuden retriitit.

Retriittejä järjestävät monet meditaatioharjoittajien yhteisöt, sellaiset kuin esimerkiksi Hiljaisuuden ystävät, Syvän levon meditaatio, Nirodha ja Tavallinen mieli Zendo.

Monet hiljaisuuden retriitissä käyneet kokevat sen jonkinlaisena pyhiinvaelluksena omaan sisimpään. Hiljaisuudessa mieli palautuu sydämeen ja aistituntemuksiin. Ylimääräinen kohina ja kuormituksen tunne vähenevät. Moni kokee hiljaisuuden myös avaavan mielestä tilaa myötätunnolle itseä, toisia ja maailmaa kohtaan.

Maaliskuussa yhden hiljaisuuden retriitin tarjoaa Pohjois-Karjalan Rääkkylässä sijaitseva Karhuntalo. Perjantaista sunnuntaihin kestävä retriitti vietetään hiljaisuudessa. Viikonlopun ajaksi suositellaan myös vapautumista digilaitteista eli niin sanottua digital detoxia.

Retriitti pidetään Villa Ruusulassa Rääkkylän Rasivaarassa. Ohjaajana toimii Helena Karhu, joka ammentaa tiibetinbuddhalaisesta filosofiasta. Ohjelmassa on yksinkertaista hiljaisuusmeditaatiota, jota tehdään istuen ja kävellen, sisällä ja ulkona.

Lisätietoja: www.karhuntalo.com/fi/hiljaisuusretriitti

Muita retriittipaikkoja

Villa Oras, Koli

Karhun talo, Villa Ruusula, Rääkkylä

Ystävyyden majatalo, Kruusila

Villa Heponiemi, Karjalohja

Villa Mandala, Loviisa

Valamon luostari

Lammin retriittikeskus

Utula, Saimaa

Labbnäs, Kemiönsaari

Elontuli. Lohja

Villa Solhaga, Petun saari

Frantsilan Hyvän Olon keskus, Hämeenkyrö

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!