Artikkelikuva
Lotta Ehrnrooth osti bikiniasuisen enkelin käsityökeskuksesta.

Bikiniasuinen enkeli kodin katossa: ”Olemme tituleeranneet tätä omaa kodin hengetärtämme myös trooppiseksi pääsiäisnoidaksi”

Lukijan katossa roikkuva matkamuisto on kotoisin Eswatinista. Puusta tehty lentävä nainen kantaa päällään pannua.

Lennättääkö bikiniasuinen enkeli päänsä päällä pannullista teetä vai kahvia? Miten tämä esine päätyi roikkumaan kotimme kattoon?

Bongasin ystäväni luona Mosambikin Maputossa värikkään puisen tuolin, jonka selkänoja oli muotoiltu afrotukkaiseksi ihmishahmoksi. Kuulin, että tuoleja ja paljon muutakin hauskaa saisi paikallisesta käsityökeskuksesta Ezulwinissa, silloisessa Swazimaassa eli nykyisessä Eswatinissa. Paikka oli muutaman tunnin ajomatkan päässä, joten sinne, siis!

Meitä houkuttelivat eritysesti kattoon ripustettavat absurdit lentävät naiset.

Käsityökeskus myi kaikkea: baobab-öljyä, koruja, seepranmuotoisia mustavalkoraidallisia tuoleja. Meitä houkuttelivat eritysesti kattoon ripustettavat absurdit lentävät naiset.

Oma sirosääremme on pannua myöten puuta ja sen siivet saa irti kuljetusta varten. Hintaa enkelillä oli vähän yli sata euroa. Olemme tituleeranneet tätä omaa kodin hengetärtämme myös trooppiseksi pääsiäisnoidaksi.

Onko sinulla erikoinen matkamuisto? Lähetä kuva ja tarinasi osoitteeseen maailmankuvalehti@fingo.fi

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!