Hiv-hoito vaarassa Swazimaassa

Swasimaan hiv-potilaat ovat joutuneet syömään lehmän lantaa, koska ruokaa ei ole riittävästi. Hiv-lääkkeet pitäisi ottaa täyteen vatsaan.

”Hoidettavat ihmiset ovat niin nälkäisiä, että he sekoittavat lehmän lantaa veteen, jotta heillä olisi ainakin jotakin vatsassaan, ennen kuin he alkavat ottaa lääkkeitään”, Nhlanganon kaupungin lähellä asuva Siyabonga Sithole kertoi Mail&Guardian -lehdelle.Swazimaan talous on kriisissä, ja ihmiset pelkäävät hiv-lääkkeiden loppumista. Sitholen mukaan ihmiset sanovat, että on parempi, jos he eivät edes teetä hiv-testiä tai aloita lääkitystä.Swaziland Network of People with HIV and Aids -järjestön johtaja Thembi Nkambule huomautti, että ihmiset saavat lääkkeitä vain viikoksi, joten he joutuvat matkustamaan terveysasemalle neljä kertaa kuukaudessa. Tämä kiristää köyhien ihmisten taloutta entisestään. Sadat ihmiset protestoivat surkeaa taloustilannetta pääkaupungissa Mbabanessa heinäkuun lopussa. Mielenosoittajat vaativat hallitusta panostamaan terveydenhuoltoon.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!