Artikkelikuva
Yksi Espanjan perinteisistä metsästyskoirista on espanjanvinttikoira eli galgo. Galgoja on kutsuttu yhdeksi maailman kaltoin kohdelluimmaksi koiraroduksi. Eläimen huonoon kohteluun liittyy yhä maassa haitallisia taikauskomuksia.

Tässäkö maailman huonoimmin kohdeltu lemmikki – Espanjan uusi eläinsuojelulaki jätti laiminlyödyn koirarodun jälleen ilman suojelua

Uusi laki muun muassa kieltää kukkotappelut ja korottaa lemmikkieläinten pahoinpitelystä saatavia tuomioita.

Espanjassa ei saa enää järjestää kukkotappeluita taikka jättää koiria yksin vuorokautta pidemmäksi ajaksi. Maan parlamentti hyväksyi helmikuussa odotetun eläinsuojelulain, joka parantaa etenkin lemmikkien oikeuksia.

Uusi laki muun muassa korottaa lemmikkieläinten pahoinpitelystä saatavia tuomioita, velvoittaa koiran omistajien käyvän valmennuksessa ennen koiran hankkimista sekä edellyttää, että kissat sterilisoidaan, paitsi maatiloilla.

Joitain muutoksia tuli myös muiden kuin lemmikkien oikeuksiin. Esimerkiksi villieläimiä ei saa enää käyttää sirkusesityksissä tai muissa näytöksissä.

Kiivaiden keskustelujen aikana Espanjassa järjestettiin mielenosoituksia, joissa vaadittiin oikeuksia metsästyskoirille.

Espanjassa aiheutti närää se, ettei metsästyskoiria otettu mukaan lakimuutokseen, vaikka alun perin näin oli suunniteltu. Espanjalaisen Affinity-säätiön mukaan vuonna 2021 hylättiin 167 000 metsästyskoiraa. Metsästyskoiriin kohdistuu myös laiminlyöntejä ja julmaa väkivaltaa.

Hallituksen suurin puolue Espanjan sosialistinen työväenpuolue ilmoitti viime joulukuussa, etteivät metsästyskoirat pääse osaksi lakia. Reuters kertoo, että syynä oli pelko siitä, että maaseudun äänestäjät kääntyisivät äänestämään oikeistopuolueita tulevissa vaaleissa.

Toinen hallituspuolue Unidas Podemos vaati metsästyskoirien sisällyttämistä lakiin helmikuuhun saakka, jolloin se antoi periksi ja hyväksyi lain.

Kiivaiden keskustelujen aikana Espanjassa järjestettiin mielenosoituksia, joissa vaadittiin oikeuksia metsästyskoirille.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!