Artikkelikuva
Elo-syyskuussa pahimmillaan olleiden tulvien tuhojen korjaukset jatkuvat.

Luonnonkatastrofista terveyskriisiksi – Pakistanin tulvien seuraukset näkyvät yhä

UNICEF:in mukaan Pakistanin syksyiset tulvat ja niiden seuraukset uhkaavat edelleen etenkin lasten terveyttä ja mielenterveyttä.

Pakistanin historialliset tulvat ovat muuntuneet luonnonkatastrofista akuutiksi terveyskriisiksi.

Tulva-alueilla yhä monin paikoin seisova vesi on levittänyt tauteja kuten malariaa, koleraa, denguekuumetta, iho- ja silmätulehduksia sekä lavantautia. Veden vetäytymisessä voi kestää joillain alueilla kuukausia.

UNICEF:in mukaan monet taudeista uhkaavat erityisesti lasten terveyttä ja mielenterveyttä.

Myrskyisät monsuunisateet aiheuttivat Pakistanin lähihistorian vakavimmat tulvat, jotka huuhtoivat kyliä ja aiheuttivat elo-syyskuussa suoraan arviolta jopa 1700 ihmisen kuoleman.

Kaikkiaan tulvat vaikuttivat 33 miljoonan ihmisen elämään. Ne tuhosivat koteja, kouluja, viljelyksiä, kansanterveyslaitoksia ja vesijärjestelmiä. Jälleenrakennuksen kustannuksiksi on arvioitu yli 30 miljardia dollaria.

Esimerkiksi YK on syyttänyt tuhoista ilmastonmuutosta.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!