Artikkelikuva
Calixto Neton tanssiteoksessa otetaan esiin muun muassa yhteiskunnallinen epätasa-arvo ja väkivallan jatkumo siirtomaa-ajasta tähän päivään.

Brasilialainen tanssiryhmä tuo porisevan papupadan Helsinkiin – valmistuksen lomassa tanssitaan, musisoidaan ja puhutaan politiikasta

Mitä kaikkea voi tehdä samalla kun papupata valmistuu? Ainakin tanssia, laulaa ja keskustella yhteiskunnan epäkohdista.

Tiedätkö mitä on feijoada? No, ruokaahan se, jota syödään laajalti portugalinkielisessä maailmassa. Feijoadan perusaineet ovat pavut ja tuore sian- tai naudanliha. Brasiliassa pata valmistetaan yleensä mustista pavuista.

Ja nyt tämä papupata on antanut aiheen tai ainakin kehyksen tanssiteokselle, joka nähdään Helsingissä osana Liikkeellä marraskuussa -festivaalia!

Brasilialainen ryhmä esittää koreografi Calixto Neton teoksen, joka kestää feijoadan valmistusajan verran eli kolme tuntia.

Brasilialainen ryhmä esittää koreografi Calixto Neton teoksen, joka kestää feijoadan valmistusajan verran eli kolme tuntia. Valmistuksen lomassa tanssitaan, musisoidaan ja lauletaan sambasta tutussa rytmissä.

Kokkaamisen aikana puhutaan muun muassa politiikkaa: pohditaan lihan hintaa, etsitään halvinta lihaa, mietitään yhteiskunnallista epätasa-arvoa, väkivallan jatkumoa siirtomaa-ajasta tähän päivään, poliittisen tilanteen uutisoinnin heijastusta länsimaiden käsityksiin Brasiliasta.

Eli tuhtia tavaraa kokkauksen siivellä!

Calixto Neto: Feijoada Liikkeellä marraskuussa -festivaalilla 3., 5., ja 6.11. klo 19. Kulttuurikeskus Caisa, Kaikukatu 4 B, Helsinki. Liput 30/15 e. Kesto n. 180 min.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!