Artikkelikuva
Cimarrónin La Recia-albumin kannessa sarvissa poseeraava Ana Veydó jäi johtamaan ryhmää sen jälkeen, kun yhtyeen perustaja Carlos ”Cuco” Rojas menehtyi 2020.

Hurjia maalaisrytmejä ja lassojen viuhtuntaa – Kolumbialainen Cimarrón ei lainaa pelkästään vanhaa

Karjapaimenten lauluperinteeseen perustuvaa joropo llanero -tyyliä edustavan Cimarrónin uusi levy vie perinnettä uuteen uomaan.

Kaikki tietävät Kolumbiasta cumbian, mutta kuinka moni on kuullut joropo llaneroa? Hurjilla kierroksilla maalaisrytmejä pyörittelevä Cimarrón-yhtye tekee hartiavoimin töitä, jotta mahdollisimman moni kuulisi.

Cimarrón taivalsi kauan maailmanmusiikin huipulle, alkaen 1980-luvun kulttuurivientivierailuista aina 2010-luvun palkintosateeseen ja maailmankiertueisiin. Tammikuussa 2020 bändin perustaja Carlos ”Cuco” Rojas menehtyi äkillisesti, ja laumaa jäi yksin johtamaan pääsolisti Ana Veydó

Veydó poseeraa levyn kannessa häränsarvipäähineessä näyttäen, kuinka pitkälle on kulkenut.

Karjapaimenten lauluperinteeseen ja elämäntapaan perustuva joropo llanero on kehittynyt Orinoco-joen ympärillä Venezuelassa ja Kolumbiassa. Suurilla
maatiloilla eläimet on ratsastanut kokoon myyttinen laulava cowboy. Mutta Cimarrónissa lassoa heiluttaakin nainen.

Veydó poseeraa levyn kannessa häränsarvipäähineessä näyttäen, kuinka pitkälle on kulkenut. Hänen ensilevynsä nimi oli Recio – tämän uusimman La Recia.

Veydó ei enää lainaa vanhaa karjapaimenten musiikkia, vaan johtaa perinnettä uuteen uomaan.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!