Artikkelikuva

Ympäristötietoutta ja 80 000 puuta sambialaiskylään – Tavoitteena paikallisten pienviljelijöiden elinkeinon turvaaminen

Sambiassa yli kaksikymmentä vuotta sitten perustettu Green Living Movement aloitti toimintansa Suomessa 2007. Tietoja ja taitoja paikallisille tarjoavan järjestön Suomen osasto keskittyy yhteistyöhankkeisiiin, varainkeruuseen ja tietoisuuden lisäämiseen.

Sambiassa reilut kaksikymmentä vuotta sitten perustettu Green Living Movement (GLM) syntyi tarpeesta lisätä ympäristötietoisuutta. Järjestö tarjoaa paikallisille ihmisille tietoja ja taitoja vaikuttaa omaan toimeentuloonsa ja yhteisönsä kehitykseen.

Filosofiana toimii kiinalaisen Dr James Yenin viisaus: ”Mene yhteisöön, elä nöyränä muiden joukossa, suunnittele heidän kanssaan, aloita siitä, mitä he tietävät, ja rakenna sille, mitä heillä on.”

Vapaaehtoisvoimin vuonna 2007 perustetun GLM Suomen työ keskittyy yhteistyöhankkeisiin, varainkeruuseen ja tietoisuuden lisäämiseen.

”Aloitteet ja ideat tulevat aina ruohonjuuritasolta. Yhteisön jäsenet otetaan toimintaan mukaan”, GLM Suomen hallituksen jäsen Aura Mwiinga sanoo.

Sambiassa ollaan riippuvaisia maissista, joka kestää huonosti kuivuutta.

Seuraavassa hankkeessa lisätään kestäviä viljelymenetelmiä istuttamalla 80 000 puuta sambialaiseen kylään. Idea sai alkunsa, kun aiemmin huomattiin, että vettä ei ole riittävästi.

”Sambiassa ollaan riippuvaisia maissista, joka kestää huonosti kuivuutta. Ilmastonmuutoksen myötä tiedossa on yhä rankempia kuivia jaksoja”, Mwiinga sanoo.

Green Living Movement Suomi ry

Perustettu: 2007

Motto ”Pienistä puroista syntyy suuri virta”

Jos järjestö olisi eläin, se olisi muurahainen. Sopeutuvainen työläinen kantaa kortensa kekoon. Yhteistyöllä keosta rakentuu toimiva kokonaisuus, jossa jokaisella on oma roolinsa.

Järjestön voi lakkauttaa, kun jokaiselle pienviljelijälle on turvattu elinkeino.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!