Artikkelikuva
Demelza Kooijn pohtii videoteoksessaan "Wolves From Above", miten ihmisen kokemus toisen olennon kohtaamisesta muuttuu riippuen kohtaamisen esitystavasta.

Linnun lailla maailman tarkkailu avaa muutakin kuin linnun näkökulman

Poliittisen valokuvan festivaalilla, Suomen valokuvataiteen museossa, pääsee tutustumaan paitsi linnun katseeseen myös omaan katseeseensa.

Miltä maailma näyttää linnun näkökulmasta? Viidennen kerran järjestettävä
Poliittisen valokuvan festivaali pohtii, voisiko ihminen ymmärtää maailmaa
toisella tavalla, linnun lailla.

Jo lähes kaksi vuosisataa ihminen on jatkanut katsettaan kameran avulla. Kamera on mahdollistanut eläinten ja ympäristön tarkkailun eri tavalla kuin aikaisemmin.

Lintuperspektiivi irrotti ihmisen jalat maasta ja päästi näkemään ympäristön yläilmoista. Luontokuvissa ja -dokumenteissa on päästy seuraamaan eläinten elämää lähempää kuin olisi muuten mahdollista.

Miten minä näen maailman? Miten me ihmiset ymmärrämme eläimet ja ympäristön? Mikä on suhteemme niihin?

Vielä tammikuun alkupuolelle asti auki olevassa näyttelyssä voi tutustua linnun katseeseen, mutta pohtia myös omaa katsettaan. Miten minä näen maailman? Miten me ihmiset ymmärrämme eläimet ja ympäristön? Mikä on suhteemme niihin?

Linnun lailla maailman tarkkailu voi avata meille muutakin kuin linnun näkökulman – ymmärryksen ympäristöstämme ja roolistamme siinä.

Poliittisen valokuvan festivaali 2021:
Linnun katse 8.10.2021–6.1.2022 Suomen
valokuvataiteen museossa, Helsingissä.
Liput 12/6/0 €.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!