Artikkelikuva
Järjestön voi lakkauttaa, kun kaikki kykenevät arvostavaan dialogiin ja yhteiskuntarauha ja sosiaalinen oikeudenmukaisuus on saavutettu.

Uskonto- ja kulttuurifoorumin Fokus toimii yhteisymmärryksen kasvattajana

Järjestön erityinen huomionkohde on kasvatustyö pienten lasten ja nuorten parissa.

JÄRJESTÖ: Uskonto- ja kulttuurifoorumi Fokus ry on erikoistunut eri uskontojen ja maailmankatsomusten välisen dialogin ja yhteisymmärryksen edistämiseen. Järjestön erityinen huomionkohde on kasvatustyö pienten lasten ja nuorten parissa. Se esimerkiksi ylläpitää verkkoportaalia, josta kasvatustyöntekijät saavat tietoa katsomuksellisen moninaisuuden huomioimiseksi.

Työn alla on juhlakarusellimetodi, jossa lapset kertovat juhlaperinteistään ja tutustuvat kavereidensa perinteisiin aistien avulla. Nuorisotyöntekijöille taas on tekeillä opas, joka auttaa toimimaan, kun nuoren kohdalla pelätään radikalisoitumista.

”Tämän mahdollistaa se, että meillä on paljon eri katsomuksia edustavia kasvatusalan asiantuntijoita yhdistyksessämme”, kertoo toiminnanjohtaja Marja Laine.

Kasvatustyön lisäksi Fokus koordinoi tapahtumia, joista merkittävin on vuosittain helmikuussa järjestettävä YK:n yhteisymmärrysviikko. Vuoden 2021 ohjelmassa on esimerkiksi Zen-valokuvauksen verkkokurssi ja presidentti Tarja Halosen tähdittämä keskustelutilaisuus polarisoitumisesta.

Uskonto- ja kulttuurifoorumi Fokus ry

Perustettu: 1947

Jos järjestö olisi eläin, se olisi hyväntahtoinen lohikäärme, joka puhaltaa lämpimiä dialogituulia.

Järjestön voi lakkauttaa, kun kaikki kykenevät arvostavaan dialogiin ja yhteiskuntarauha ja sosiaalinen oikeudenmukaisuus on saavutettu.