Artikkelikuva

Kenian varjopandemia: teiniraskaudet lisääntyneet

Köyhyys ja koulujen sulkeutuminen ovat ajaneet monet maan teinityöt prostituutioon.

Teiniraskauksista on kehittymässä Keniassa todellinen varjopandemia.

Afrikan kehityspoliittisen instituutin mukaan yli 150 000 teini-ikäistä tyttöä on tullut raskaaksi maan koulujen suljettua ovensa maaliskuussa. Nyt tuhannet heistä eivät palaa kouluun.

Suurimpia syitä tilanteeseen ovat olleet perheiden köyhyys ja koulun peruspalvelujen loppuminen. Epätoivo on ajanut osan tytöistä prostituutioon. The Guardian -lehden mukaan seksiä on myyty jopa vaihtokauppana terveyssiteistä tai suihkuun pääsemisestä.

Keniassa teiniraskaudet olivat ongelma jo ennen pandemiaa. Vuosittain noin 13 000 tyttöä jätti koulunsa kesken raskauden vuoksi.

Avustusjärjestöt ovat varoitelleet, että pandemian inhimilliset kustannukset lasketaan vuosien päästä. Esimerkiksi lapsiavioliittojen pelätään lisääntyvän kehittyvissä maissa.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!