Artikkelikuva
Onnenraha on tavallinen lahja monissa Aasian maissa.

Matkamuisto: onnenraha Vietnamista

Hanna Kallion vietnamilainen ystävä Bao toi hänelle tuliaisina onnenrahan.

”Tämä on teidän perheellenne. Se tuo teille rikkautta.”

Vietnamilainen ystäväni Bao oli palannut Suomeen käytyään lomailemassa kotimaassaan. Hän toi meille tuliaisena pienen, punaisen kirjekuoren, jonka sisällä oli 50 000 vietnamin dongin seteli, noin kaksi euroa.

Onnenraha on tavallinen lahja Kiinassa ja monissa muissa Aasian maissa. Punaisia kirjekuoria annetaan ystäville ja sukulaisille etenkin kiinalaisen uuden vuoden aikaan. Siten toivotetaan vaurautta tulevalle vuodelle. Myös turistit voivat ostaa kuoria matkamuistomyymälöistä kotiin viemisiksi.

Kuoren päällä oli vuohen kuvia. Kuvitus perustuu kiinalaiseen kalenteriin, jossa jokin eläin edustaa kutakin vuotta. Vuohen vuonna syntyneitä pidetään rauhallisina ja rentoina. Vietnamilainen uusi vuosi eli Tét kokoaa perheet yhteen juhlistamaan uutta alkua.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!