Artikkelikuva
Teemu Syrjälä ohjaa miehiä löytämään yhteyden itseensä ja tunteisiinsa. Kurssien suosio on lisääntynyt vuosi vuodelta.

Miehen sydän avautuu metsässä

Teemu Syrjälä auttaa miehiä pääsemään kiinni tunteisiinsa - vaikka huutamalla.

Kun kuusamolaissyntyinen Teemu Syrjälä, 38, kymmenen vuotta sitten alkoi vetää hyvinvointityöpajoja miehille, osallistujamäärät olivat pieniä. Toisin on nyt. Syrjälän Miesten viikonloppu -kursseille osallistuu koko ajan enemmän väkeä – kaikenlaisia miehiä kaikilta aloilta etelästä pohjoiseen. Nuorin osallistuja on ollut 15-vuotias, vanhin yli seitsemänkymppinen.

”Tuntuu, että tälle jutulle on nyt kulttuurinen hyväksyntä. Miehilläkin on lupa kurkata sisimpäänsä. Miehet ovat tajunneet, että voidakseen hyvin heidän on tärkeä oppia toimimaan  muuttuvassa maailmassa.”

Syrjälä sanoo, että hänen kursseillaan palataan ikään kuin ajassa taaksepäin: kyläyhteisöön, luonnollisempaan ja avoimempaan olemiseen. 

Moni hämmästyy, mitä mielessä ja kehossa alkaa tapahtua.

Ulkopuolisesta konsepti saattaa vaikuttaa hämmentävältä, mutta Syrjälän mukaan yhdessäolo miesporukassa on hyvin luontevaa. Erilaisten harjoitusten avulla haetaan kosketusta omiin tunteisiin ja puretaan niitä ulos – vaikkapa huutamalla. Tämä tapahtuu turvallisessa porukassa, metsässä.

Moni hämmästyy, mitä mielessä ja kehossa alkaa tapahtua ja mitä kaikkea hyvää itsessä onkaan olemassa.

Syrjälä on laajentanut valmennustaan myös verkkokurssien puolelle. 

”Aina voi tehdä korjausliikkeitä ja selkeyttää omaa tilannettaan.”
 

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!