Artikkelikuva
DANTCHEV:DOMAIN

Dantchev:Domain -yhtyeen uutuuslevy on vapaasti hengittävää etnoa

Suomalais-bulgarialainen laulusolisti Anna Dantchev vie yhtyettä vuoroin tavanomaiseen lauluntekijäestetiikkaan, vuoroin kokeellisen etnon maisemaan, Mika Kauhanen kirjoittaa arviossaan.

On albumeita, jotka saavat levykauppiaan hämilleen. Mihin hyllyyn tämä pitäisi sijoittaa? Onneksi arvostelija voi valita useamman lokeron. Dantchev:Domain -yhtyeen uutuus liikkuu jazzillisen, paikoin 
improvisatorisen musiikin maailmassa niinä hetkinä, kun muusikot ohjaavat etenemistä. Suomalais-bulgarialainen laulusolisti Anna Dantchev vie puolestaan yhtyettä kahteen suuntaan: vuoroin tavanomaiseen lauluntekijäestetiikkaan, vuoroin kokeellisen etnon maisemaan.

Bulgarialaisen kansanmusiikin vaikutus kuuluu selvimmin vitoskappaleessa What Did The Mother Say sekä joidenkin raitojen epäsymmetrisissä rytmeissä. Dantchev laulaa englanninkieliset tekstinsä blues-sävyin, mutta tekstiä on lopulta aika vähän. Valtaosa solistin työskentelystä on sanatonta laulua, joka sukeltaa voimakkaana ja erilaisia sävyjä tutkien lähelle Iva Bittován tai Mercedes Peónin kaltaista avantgardea. Levyn ensiraita johdattelee kuuntelijan miellyttävän verkkaisesti kokonaisuuteen, joka on yllättävän moni-ilmeinen ja vapaasti hengittävä. 

Levy julkaistaan Suomessa 30.4. ja kansainvälisesti 1.5.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!