Artikkelikuva
Funkia

Brasilialainen Liniker Barros on kotimaansa ensimmäisiä avoimesti transsukupuolisia laulajia – se tekee jopa hänen rakkauslauluistaan poliittisia

Brasilialaisyhtye Liniker e os Caramelowsin kotimaassa epätasa-arvo ja viharikokset ovat arkipäivää.

Brasilia on merkillinen maa: monikulttuurinen rytmien valtakunta, mutta myös räikeän epätasa-arvon ja viharikosten maa, jonka kansalaiset valitsivat presidentikseen ääri­oikeistolaisen Jair Bolsonaron.

Kotimaansa ristiriitoja heijastelee 23-vuotias pehmeä-ääninen laulaja Liniker Barros. Androgyynisen lavapersoonan omaksunut Liniker on Brasilian ensimmäisiä avoimesti transsukupuolisia laulajia.

Brasilian politiikkaa Liniker kommentoi Maailman Kuvalehdelle lyhyesti:

”Bolsonaron valinta on osa samaa ilmiötä, joka tapahtuu kaikkialla maailmassa. Tilanne on vaikea ja olemme siitä surullisia.”

Musiikissaan Liniker e os Caramelows ei politisoi, vaan yhtyeen perinnetietoiset soul-kappaleet ovat hyväntuulisia rakkauslauluja – mutta kuten solisti on todennut, Brasilian ilmapiirissä pelkästään se, että tummaihoinen transnainen laulaa rakkaudesta, on poliittinen teko.

Liniker e os Caramelows sunnuntaina 26.5. klo 18.00 Maailma kylässä -festivaalin Savanni-lavalla.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!