Artikkelikuva
Refugee Film Festival järjestettiin viime vuonna ensimmäisen kerran.

Pakolaisia ja paperittomia valkokankaalla

Refugee Film Festival esittää pakolaisuutta ja sen vaikutuksia pohtivia elokuvia. Pakolaistaustaiset katsojat pääsevät elokuviin ilmaiseksi.

Viime vuonna ensimmäistä kertaa järjestetty Refugee Film Festival on taas täällä. Turvapaikanhakijoiden tuki ry:n luotsaama elokuvafestivaali tuo Helsingin kulttuurikeskus Caisaan pakolaisuutta ja sen vaikutuksia pohtivia elokuvia.

Kolmipäiväisellä festivaalilla on tänä vuonna kaksi teemaa: ihmiskauppa ja Chile vuonna 1973. Ihmiskauppaa käsitteleviä elokuvia edustavat  muun muassa syyrialaisen Waad al-Kateabin suosiota kerännyt dokumentti For Sama sekä siirtolaisten auttamisen kriminalisointia Välimerellä kuvaava Humanity on Trial. Chile-kokonaisuudessa puolestaan nähdään Patricio Guzmanin klassikkodokumentti Battle of Chile, joka taltioi Chilen vuoden 1973 sotilasvallankaappausta demokraattisesti valittua presidenttiä Salvador Allendea vastaan.

Elokuvien yhteydessä tarjolla on myös keskusteluja sekä elokuvantekijöiden että asiantuntijoiden kanssa. 

Pakolaistaustaiset katsojat pääsevät elokuviin ilmaiseksi.  

Refugee Film Festival 31.10.-2.11.2019 Kultturikeskus Caisassa.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!