Artikkelikuva
Uusi sisäministeri Kai Mykkänen ja ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Anne-Mari Virolainen.

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeriksi nousee Anne-Mari Virolainen – Kai Mykkäsestä sisäministeri

Suomi saa kielitaitoisen ulkomaankauppa- ja kehitysministerin.

Uudeksi ulkomaankauppa- ja kehitysministeriksi on valittu kokoomuksen kansanedustaja Anne-Mari Virolainen, 52.

Virolainen nousee nykyisen ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Kai Mykkäsen tilalle, kun Mykkänen siirtyy sisäministeriksi. Entinen sisäministeri Paula Risikko valittiin eilen maanantaina eduskunnan puhemieheksi.

Liedosta kotoisin oleva Virolainen on toiminut kansanedustajana vuodesta 2007 lähtien. Virolainen on tunnettu erityisesti EU-osaamisestaan. Kuluneen kauden ajan Virolainen on toiminut suuren valiokunnan puheenjohtajana.

Kansainvälistä kokemusta uudella ulkomaankauppa- ja kehitysministerillä on Pohjoismaiden neuvostosta ja Euroopan neuvostosta. Niissä Virolainen on peräänkuuluttanut muun muassa palautettavien maahanmuuttajien ihmisoikeuksien kunnioittamista. Virolainen on nostanut myös esille naisten aseman parantamista kansainvälisillä foorumeilla.

Virolainen on suomalaisen kehitysrahoitusyhtiö Finnfundin hallintoneuvoston jäsen. Yhtiö tarjoaa yrityksille pitkäaikaista riskirahoitusta yksityisiin hankkeisiin kehitysmaissa.

Tuleva ministeri puhuu suomen lisäksi viittä muuta kieltä. Virolainen kertoo hallitsevansa sujuvasti englannin ja ruotsin ja puhuvansa tyydyttävästi ranskaa, espanjaa ja saksaa.

Ennen eduskuntaan nousua Virolainen työskenteli markkinointipäällikkönä ICT-Turussa. Virolainen on koulutukseltaan kauppatieteiden maisteri.

Juttua on päivitetty 7.2. klo 9.48.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!