Yläfemmat Nicaragualle ja Syyrialle

Maailmassa on enää yksi maa, jota Pariisin ilmastosopimus ei kiinnosta: Yhdysvallat.

Keski-Amerikassa sijaitseva Nicaragua sekä konfliktin repimä Syyria ovat liittyneet viimeisimpinä maina Pariisin ilmastosopimukseen. Aiemmin Nicaragua oli kriittinen sopimusta kohtaan, sillä sen mielestä sopimuksen asettamat tavoitteet eivät olleet riittäviä.

Nyt Nicaraguan presidentti Daniel Ortega ja hänen vaimonsa, varapresidentti Rosario Murillo sanovat yhteislausumassa, että ”vaikka Pariisin sopimus ei olekaan ihanteellinen sopimus, on se ainoa väline, joka tällä hetkellä mahdollistaa yhtenäisyyden pyrkimyksissämme.”

Bashar al-Assadin hallitsema Syyrian diktatuuri ei myöskään aiemmin osoittanut kiinnostuksen merkkejä sopimuksesta, kunnes se yllättäen Bonnin ilmastokokouksen yhteydessä ilmoitti allekirjoittavansa sopimuksen. Tämä tarkoittaa, että maailmassa on enää yksi maa, jota ilmasto ei järin kiinnosta: Yhdysvallat.

Yläfemmat Nicaragualle siitä, että se haluaa läntisen pallonpuoliskon toiseksi köyhimpänä valtiona satsata ilmastoon, ja Syyrialle siitä, että sisällissodan tuoksinnassa ilmasto silti kiinnostaa. Varsinkin, kun maailman mahtavimmalta valtiolta ei löydy siihen rahkeita.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!