Artikkelikuva
Kelluntatankissa rentoutuja ei tunne vettä

Aistiärsykkeitä pakoon kelluntatankissa

Toimittajamme testasi rentoutuskellunnan.

Astun tavalliseen porttikongiin. Vain seinään kiinnitetty kyltti kertoo Float Kallion olemassaolosta. Soitan ovikelloa ja päädyn rosoisesta Helsingin Kalliosta toiseen maailmaan. Viihtyisä huone säkkituoleineen ja viherkasveineen henkii rauhaa.

”Tankki on tila, jossa pystyy vähentämään aistiärsykkeitä. Tankissa on tuhat litraa ihonlämpöistä vettä, jossa on viisisataa kiloa suolaa. Kelluminen on vaivatonta”, Float Kallion perustaja Tommi Elo kertoo.

”Kun kellut, et tunne ympäröivää vettä, ilmaa, et mitään, et edes painovoimaa. Tankki on täysin ääni- ja valoeristetty.”

Astuminen kaakelipintaiseen huoneeseen tuo mieleen kylpylän. Korvatulpat korvissa ja suihkussa käyneenä vetäydyn lämpöiseen veteen kellumaan. Alku tuntuu hankalalta ja sopivan asennon löytäminen vie tovin, sillä veden noste on voimakas.

Aluksi ajatukseni harhailevat työasioissa, mutta lopulta saan hiljennettyä äänet päästäni. Tuntuu kuin leijailisin avaruudessa.

Tunti hujahtaa nopeasti ja havahdun kaiuttimista kuuluvaan rentouttavaan musiikkiin. Tylsää ei tullut, vaikka toisin voisi kuvitella. Rentoutuskellunta on ylellinen kokemus, mutta myös hintava, kun tuntitaksa nousee liki sataan euroon.

Elon mukaan tankki sopii kaikille. Tankissa käy myös reumapotilaita ja psykoterapeuttien asiakkaita.

”On paljon tarvetta tällaiselle rauhoittumiselle, kun tekniikka kehittyy nopeammin kuin aivomme pysyvät perässä”, Elo toteaa.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!