Artikkelikuva
Onko sinulla erikoinen matkamuisto? Lähetä kuva ja tarinasi osoitteeseen anni.valtonen@maailmankuvalehti.fingo.fi

Afrikkalaisen poppaukon ennustus

Voisiko talismaani olla tie onneen?

Oli vuosi 2009, ja minä istuin poppaukon pakeilla gambialaisessa viidakossa. Ikivanhan miehen pienessä hökkelissä oli painostavan kuuma. Kämmeneni hikoilivat, kun vanhus katseli tahmaisista käsistäni tulevaisuuttani.

Tulisin tekemään työtä, jossa on suuri valta ja vastuu. Tulisin vaikuttamaan monien mielipiteisiin, mies ennusti. Vielä tuolloin en tiennyt, että seuraavana vuonna päättäisin ryhtyä journalistiksi.

Uskokoon ennustuksiin, ken tahtoo. Mutta kun shamaani lopuksi kehotti minua hankkimaan talismaanin, joka takaisi elämässäni onnen, jäi kehotus kummittelemaan mieleeni. Tarvitsisin esineen, joka sisältää kahta eri metallia, ja se pitäisi tallettaa kotona mahdollisimman ylös katonrajaa kuin mahdollista, ukko neuvoi.

Skeptinen minäni ei hankkinut tätä esinettä Afrikasta. Vuosien päästä muistin ennustuksen Madridissa, kun etnisessä korukaupassa käsiini sattui rannekoru, joka oli tehty kahdesta eri metallista. Maailmankaikkeus pakotti minut ostamaan kapistuksen.

Ja kyseinen koru koristaa edelleen katonrajaani uudessa helsinkiläisasunnossani. Sitä ennen se on kulkenut mukanani ja sisustanut kotejani Skotlannista Myanmariin.

Ja onnea on tähän asti riittänyt.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!