• 21.10.2021

  ”Nyt voimme katsoa intiimeinä hetkinä toisiamme silmiin” – Rubén Salgado kuvasi aurinkopaneelien valossa ihmisiä ympäri maapalloa

  Espanjalainen kuvajournalisti Rubén Salgado on kuvannut kuuden vuoden ajan ihmisiä, joiden elämä on mullistunut aurinkoenergian myötä.

 • 8.5.2021

  ”Minä täällä, he siellä” – Myanmarin kevätvallankumous riehuu suomalaisessa maaseutuidyllissä

  Myanmarissa ihmisiä kuolee kadulla armeijan luoteihin. Dokumentaristi Wai Mar Nyunt maalaa kiviin tähtiä, lämmittelee saunaa ja taltioi omaa kevätvallankumoustaan.

 • 23.2.2021

  Nuoret vaativat vapautta ja demokratiaa Myanmarissa

  Sotilasvallankaappaus ei ollut varsinainen yllätys Myanmarissa, joka on elänyt sotilasjuntan varjossa lähes koko itsenäisyytensä ajan. Mutta nyt rauhanomainen vastarintaliike on jalkautunut näkyvästi kaduille vaatimaan demokratiaa ja Aung San Suu Kyin vapauttamista.

 • 2.4.2019

  Nationalismi nousee Myanmarissa – vihapuhetta ja valeuutisia levitetään Facebookissa

  Myanmar demokratisoituu vähitellen, mutta maan vähemmistökansoihin kohdistuu vakavaa syrjintää. Aktivistit haluavat ratkoa konflikteja rauhanomaisesti ja rakentaa luottamusta eri uskonryhmien välille.

 • 26.10.2018

  Puoli vuotta paperisotaa ja huikeita menestystarinoita

  Monissa kehittyvissä maissa yrittäjyys on iso riski – ja monelle ainoa ja huikeakin mahdollisuus menestyä. Kurkistimme pienyrittäjien elämään eri puolilla maailmaa.

 • 20.6.2018

  Suljetun maan somettajat: Kävimme seuraamassa Myanmarin digivallankumousta

  Seitsemän vuotta sitten vain Pohjois-Koreassa oli vähemmän älypuhelimia kuin Myanmarissa. Nykyisin lähes jokaisella myanmarilaisella on pääsy internetiin älypuhelimella. Vuosikymmeniä suljettuna olleen maan ikivanhat perinteet sekoittuvat selfieihin, tykkäyksiin ja vihapuheeseen.

 • 23.3.2018

  Lohduttava longyi

  Perinteinen asu yhdistää Myanmarissa ministeriä ja kerjäläistä.

 • 9.3.2018

  Junamatka menneisyyteen – kuvareportaasi Yangonin laidoilta

  Myanmar ja sen entinen pääkaupunki Yangon muuttuvat nopeasti. Kaupunkia kiertävän junan kyydissä pääsee kokemaan ainutlaatuisen välähdyksen maan kehityksestä ja myös menneestä ajasta.

 • 10.11.2017

  On niin vaikeet olla onnellinen

  "Minusta tuntuu, etten ikinä tule saavuttamaan sitä onnellisuuden määrää, jota todistin ahtaassa myanmarilaistalossa", pohtii Mimosa Hedberg.

 • 13.6.2017

  Myanmar avautuu matkaajille diktatuurin jälkeen

  Vuosikymmenten sotilasvallan jälkeen Myanmar on avautunut matkailulle. Aitous ja tuhansia vuosia vanha kulttuuri kiinnostavat turisteja.