Artikkelikuva
Elza Soares

Rouheaa rosoa, voimaa ja ilmettä

Levy. Rion olympialaiset käänsivät maailman huomion Brasiliaan. Sopivasti ennen kisoja ilmestyi favelassa kasvaneen Elza Soaresin uusi albumi, joka ei kuulosta lainkaan laskelmoidulta.

Jo 1950-luvulla samban kuningattariin lukeutunut Soares ei lämmittele nostalgian haaleassa auringossa vaan liittoutuu uudistajien kanssa. São Paulon skenen suunnannäyttäjät, kuten Metá Metá -yhtyeen Kiko Dinucci, vastaavat albumin rouheasta tuotannosta. Funk, rock ja jazz soivat samban ja bossan kanssa sähäkästi yhteen.

Kaiken nähnyt Soares laulaa tosielämän kovista aiheista: rasismista, perheväkivallasta, huumeista, seksuaalisuudesta. Hän laulaa ilmeikkäästi ja voimalla, karheita kuoppia pelkäämättä.

Kuuntele The Woman at the End of the World Spotifyssa
 

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!