Artikkelikuva
Juho Kanervo ja Brahenpuiston koulun oppilaita IHME-teoksen testiajossa.

Ratikassa raikuu

Katusoittajat pääsevät sisätiloihin maaliskuussa, kun IHME 2016-festivaali järjestää Ratikkasoittajien kiertueen. Tapahtuman on visioinut tsekkiläinen taiteilija Kateřina Šedá, joka on kutsunut Suomeen katusoittajien parhaimmistoa ympäri maailmaa.

Järjestäjät ovat halunneet tuoda esille katumusiikin koko värikkään kirjon, joten tarjolla on niin modernia persialaista musiikkia kuin barokkisäveliä ja kuvitteellista folkia.

Soittajat esiintyvät raitiovaunuissa, pyrkimyksenään tehdä kulkuvälineestä myös kohtaamispaikka ja mahdollisuus vuorovaikutukseen.

Šedá haluaa myös tutkia julkista tilaa: mitä siellä saa tai ei saa tehdä. Kolme päivää kestävän kiertueen aikana ratikoissa kuuluu musiikki aamusta iltaan, tauoten vain pahimpina ruuhka-aikoina.

Lippu näytökseen maksaa vain ratikkalipun verran. Katsojia kehotetaan myös videoimaan näkemänsä ja osallistumaan #IHME2016-kilpailuun, jossa palkintona on yksityinen ratikka-ajelu.

HME on vuosittainen nykytaidefestivaali, joka järjestetään nyt kahdeksatta vuotta Helsingissä.  Kiertueen lisäksi tarjolla on monipuolista ohjelmaa Helsingin Vanhalla Ylioppilastalolla.

Kaikki Ylioppilastalolla järjestettävä ohjelma on ilmaista.

Ratikkakiertue Helsingissä 16.–19.3. ja IHME-päivät Ylioppilastalolla 1.–4.4. Lisätietoja osoitteesta
ihmefestival.fi

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!