Artikkelikuva

Vuoden projekti tuo vettä Nepaliin

"Puhdasta vettä Nepaliin" -kehitysyhteistyöhanke palkittiin Vuoden projekti -palkinnolla.

Erittäin vaikeat olosuhteet, ei sähköä eikä puhelinta, suuret kulttuurierot ja monta kokkia samassa sopassa – ja silti tulokset ylittivät odotukset. Siinä resepti, jolla kehitysyhteistyöhanke ”Puhdasta vettä Nepaliin” pokkasi Vuoden projekti -palkinnon, jonka Projektiyhdistys jakaa vuosittain.

”Kilpailuun osallistuu useita hyvin erilaisia projekteja: rakennusprojekteja, IT-projekteja, kehitysprojekteja, ja niin edelleen”, sanoo Projektiyhdistyksen toimitusjohtaja Timo Saros.

”Ilmeisesti kynnys hakemuksen lähettämiselle on korkea, sillä kaikki hakijat ovat olleet onnistuneita projekteja ja merkittäviä niiden toteuttajalle. Siksi voittajan valinta on aina ollut tuomaristolla iso haaste.”

Voittoisa vesihanke on osa Suomen kahdenvälistä kehitysyhteistyötä Nepalin kanssa, ja sen toteutti Kuntaliiton omistama konsulttiyritys FCG International. Suomi aloitti Nepalin vesisektorin tukemisen jo vuonna 1988.

Voittaja sai maineen ja kunnian lisäksi 2000 euron rahapalkinnon.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!