Artikkelikuva
Mukaan saunaperformanssiin? Siihen on mahdollisuus Allas Sea Poolissa 16. marraskuuta

Saunaan taiteen tähden

Baltic Circle -festivaaleilla on mahdollista päästä kokemaan ainutlaatuinen esitys.

Uima-allas ulkoilmassa keskellä kaupunkia! Sellainen avattiin vihdoin Helsingin Kauppatorilla syyskuussa: meriveteen rajautuva Allas Sea Pool.

Tavallisen kylpemisen ohella nyt marraskuussa kuka tahansa voi myös päästä osaksi Allas Sea Poolissa järjestettävää performanssia hyvinkin suomalaiseen tyyliin: saunomalla.

Baltic Circle -nykyteatterifestivaalin ohjelmistoon kuuluva (A)part on rituaalinomainen tapahtuma, jossa yleisö saunoo yhdessä esiintyjän, meksikolaissyntyisen Matraquita Soherin kanssa.

”(A)part puhuttelee ihmisiä yhdistämällä runoutta, ääntä, videota, ja performanssitaidetta”, paljastaa Helsingissä ja Méxicossa työskentelevä Soher.

Taitelija on kiinnostunut esiintymään julkisilla paikoilla, koska niissä voi tavoittaa laajemman yleisön kuin museoissa, gallerioissa ja teattereissa.

(A)part on osa useamman taitelijan esityskokonaisuutta, jossa tutkitaan Suomea ”sosiaalisten suhteiden kehitysmaana”. Esityksessä yleisö pääsee katsomisen lisäksi vaikuttamaan teoksen kulkuun, mutta aktiivinen osallistuminen ei ole Soherin mukaan välttämätöntä.

Tärkeintä on luoda tila, jotta ihmiset voivat saada vastakaikua toisistaan.

Baltic Circle 15.-20.11.2016 Helsingissä. (A) part -performanssi 16.11. klo. 19. Lisätietoja osoitteessa balticcircle.fi

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!