Artikkelikuva
Marraskuussa Keniassa

"En pelkää pommeja, vaan moskiittoja"

Paavi Fransiskus vieraili Afrikassa marraskuussa.

Kenia. Vuonna 2013 valittu paavi Franciscus vieraili Afrikassa marraskuun lopussa. Matka alkoi kolmipäiväisellä ohjelmalla Keniassa.  

Paavi puhui rauhasta ja sen rakentamisesta, heimoerimielisyyksien lopettamisesta, köyhyydestä ja korruptiosta.

”Korruptio ei ole elämän tie, se on polku kuolemaan. Korruptio syö sisältä, sillä se on sokerin kaltaista. Pidämme siitä, se on helppoa. Mutta maa sairastuu sokeritautiin, ja köyhien määrä lisääntyy”, paavi totesi.

Yksi vierailun kohteista oli Nairobissa sijaitseva Kangemin slummi, jossa ei ole vessoja. 60 prosenttia nairobilaisista elää slummeissa. Pinta-alaltaan ne kattavat vain kuusi prosenttia kaupungin asuinalueista.

Paavi totesi vierailullaan, että köyhyydessä elävillä ihmisillä on arvoja, joista rikkaat naapurit voisivat ottaa oppia.

Katolinen kirkko on Kenian suosituin kristillinen yhteisö. Kirkon suosio perustuu pääasiassa siihen, että se rahoittaa kouluja ja sairaaloita sekä tarjoaa muita palveluja, joita valtio ei pysty tarjoamaan. 30 prosenttia kenialaisista on katolilaisia, myös presidentti Uhuru Kenyatta.

Paavin marraskuiseen messuun Uhuru-puistossa osallistui miljoona ihmistä.

”En pelkää pommeja vaan moskiittoja”, sanoi paavi Franciscus, joka näytti viihtyvän Afrikassa.

Samalla matkalla paavi vieraili Ugandassa ja Keski-Afrikan tasavallassa, joissa hän puhui uskontojen välisestä yhteistyöstä.