Suomi suuntaa apua yrityksille

Yritysmyönteisyys näkyy hallitusohjelmassa myös kehitysavun osalta.

Suomi. Suomi leikkaa kehitysapua 330 miljoonalla eurolla. Erityisen kovalla kädellä leikkaukset kohdistuvat järjestöjen antamaan apuun. Se vähenee ensi vuonna 43 prosentilla. Euroina järjestöavun leikkaus on 49 miljoonaa.

Suurin voittaja uudessa jaossa on Teollisen yhteistyön rahasto Finnfund. Se saa ensi vuonna uutta rahoitusta 130 miljoonaa euroa. Finnfundin rahoittaa sellaisia yksityisen sektorin hankkeita, joihin liittyy suomalainen intressi.

Finnfundin kasvu on ollut nopeaa. Viime vuonna Finnfund teki uusia rahoituspäätöksiä 115 miljoonan euron edestä, toissa vuona 90 miljoonalla eurolla.

Rahaston viimevuotisista rahoituspäätöksistä 36 prosenttia kohdistui vähiten kehittyneisiin maihin. Alemman ja ylemmän keskitulotason maat saivat rahoituksesta yhteensä 55 prosenttia.

Kaavaillut kehitysapuleikkaukset käsitellään hallituksen budjettiriihessä syyskuun alkupuolella. Lopullisesti päätöksen tekee eduskunta, kun se hyväksyy hallituksen talousarvioesityksen joulukuussa.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!