Artikkelikuva
Nainen ja lapsi kulkivat seinämaalauksen ohi Johannesburgissa 19. huhtikuuta.

Ulkomaalaisviha leimahti taas Etelä-Afrikassa

Valtaosa hyökkäyksistä on kohdistunut siirtolaisiin, jotka ovat tulleet maahan muualta Afrikasta.

Etelä-afrikka. Palavia taloja, tuhottuja yrityksiä, pakenevia ihmisiä. Hyökkäykset ulkomaalaisia kohtaan ovat ajaneet lukemattomat siirtolaiset pois kodeistaan Etelä-Afrikassa.

Levottomuudet alkoivat maaliskuun lopulla, kun zulukuningas Goodwill Zwelithini kutsui ulkomaalaisia täiksi ja kehotti heitä pakkaamaan tavaransa ja poistumaan maasta. Zawlithini on myöhemmin sanonut hänen puhettaan tulkitun väärin, kertoo eteläafrikkalainen The Herald.

Valtaosa hyökkäyksistä on kohdistunut siirtolaisiin, jotka ovat tulleet maahan muualta Afrikasta. 

Muut Afrikan maat ovat reagoineet Etelä-Afrikan tapahtumiin voimakkaasti. Esimerkiksi Nigeria päätti huhtikuun loppupuolella evakuoida kansalaisiaan kaikkein levottomimmilta alueilta. 

Ulkomaalaisiin kohdistuneet hyökkäykset ovat keskittyneet pääasiassa mustien asuttamille köyhille asuinalueille. Siirtolaisten on syytetty vievän paikallisten työpaikat. Huhtikuun loppupuolella Etelä-Afrikan hallitus päätti lähettää armeijan rauhoittamaan pahimpia alueita.

Etelä-Afrikassa oli ulkomaalaisvastaisia väkivaltaisia hyökkäyksiä myös vuonna 2008. Tuolloin niissä kuoli yli 60 ihmistä.