Mobiilimaksuista turvaa Zimbabwen seksityöläisille

Uusi maksutapa suojaa seksin myyjiä niin epärehellisiltä asiakkailta kuin lahjuksia vaativilta poliiseiltakin.

Zimbabwe. Osa Zimbabwen pääkaupungissa Hararessa työskentelevistä seksityöläisistä on keksinyt uuden tavan turvata tienestinsä. Käteisen sijaan osa heistä haluaa maksun kännykällä toimiviin mobiilirahasovelluksiin, kertoo NewZimbabwe-uutissivusto.

Uusi maksutapa suojaa seksin myyjiä niin epärehellisiltä asiakkailta kuin lahjuksia vaativilta poliiseiltakin. ”Jotkut asiakkaat maksavat ensin, ja kun hommat ovat ohi, he vaativat väkivaltaisesti rahansa takaisin. Nykyään vaadin että asiakkaat maksavat etukäteen mobiilirahalla”, kertoo lehden haastattelema Shamie.

Erilaisia mobiilimaksamisen mahdollistavia sovelluksia on ollut Zimbawessa tarjolla vuodesta 2009. Monella seksityöläisellä onkin mukanaan useampi kuin yksi puhelin, jotta he voivat ottaa maksuja vastaan eri operaattorien liittymiin kytketyistä sovelluksista.

Jos asiakkaan mobiilitilillä ei ole rahaa, käteiselläkin maksaminen onnistuu yhä. Mutta sekin vain ja ainoastaan etukäteen, kertoo Shamie. Rahat hän kertoo varmuuden vuoksi jättävänsä ystävänsä haltuun ennen varsinaisten palvelujen tarjoamista.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!