Eurooppaan pyritään yhä epätoivoisemmin

Aiempina vuosina talvella tulijoita on ollut vähemmän, mutta tänä vuonna edes vaaralliset olosuhteet merellä eivät ole vaikuttaneet lukuihin.

Italia. Viime vuonna Italiaan saapui meritse yli 170 000 siirtolaista. Se on neljä kertaa enemmän kuin vuonna 2013, kertoo Kansainvälinen siirtolaisjärjestö IOM. Luvut on saatu Italian sisäministeriöltä. 

Aiempina vuosina talvella tulijoita on ollut vähemmän, mutta tänä vuonna edes vaaralliset olosuhteet merellä eivät ole vaikuttaneet lukuihin.

Pakolaismäärien kasvu liittyy Syyrian sotaan sekä poliittisiin levottomuuksiin Libyassa.

”Monet pakenevat sotaa, vainoa ja totalitaarisia hallintoja”, sanoo IOM:n Italian operaatiojohtaja Federico Soda.

Eniten siirtolaisia tuli Syyriasta ja toiseksi eniten Eritreasta.

Soda korostaa, että tulijat eivät kuormita yli 500 miljoonan asukkaan Eurooppaa. Hän vetoaa EU:iin humanitaarisen tilanteen ratkaisemiseksi.

”Hätätilanne liittyy olosuhteisiin, joita ihmiset pakenevat. Määristä voi päätellä, että Turkissa on tällä hetkellä noin 1,8 miljoonaa syyrialaista pakolaista ja pienessä neljän miljoonan asukkaan Libanonissa yli miljoona”, sanoo Soda.

IOM:n arvion mukaan merellä kuoli viime vuonna yli 3 200, enemmän kuin koskaan. Yhteensä arviolta 160 000 pakolaista pelastettiin merihädästä.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!