Artikkelikuva
Mielenosoittajat huutavat YK:n vastaisia sloganeita Yangonissa.

Burman buddhalaiset sortavat muslimeja

Buddhalaisenemmistön nationalismi on nostanut päätään Burmassa sen jälkeen, kun vuonna 2011 valtaan noussut siviilihallitus salli jälleen mielenosoitukset pitkän sotilasdiktatuurin jälkeen.

Burma. YK:n ihmisoikeuslähettiläs sai jäätävän vastaanoton Burmassa eli Myanmarissa tammikuussa, kertoo Reuters. Buddhalaismunkkien johtamat mielenosoittajat vastustivat erikoislähettiläs Yanghee Leetä, joka vieraili maassa kannustamassa hallitusta antamaan kansalaisoikeudet rohingya-muslimivähemmistölle.

Buddhalaisenemmistön nationalismi on nostanut päätään Burmassa sen jälkeen, kun vuonna 2011 valtaan noussut siviilihallitus salli jälleen mielenosoitukset pitkän sotilasdiktatuurin jälkeen.

Silmätikkuna on muslimivähemmistö, joka muodostaa noin viisi prosenttia maan väestöstä.

Väkivaltaisuuksissa vuoden 2012 kesäkuun jälkeen on kuollut ainakin 240 ihmistä, joista suurin osa on muslimeja. Pahin tilanne on rohingyoiden kohdalla. Heistä 140 000 asuu tällä hetkellä sisäisillä pakolaisleireillä Rakhinen osavaltiossa.

Puoli vuosisataa kestäneen diktatuurin aikana buddhalaismunkeilla oli suuri vaikutusvalta kansaan ja heitä ihailtiin heidän korkean moraalinsa vuoksi.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!