Rakkaus tuo Suomeen

Tilastokeskuksen mukaan tärkein syy tulla Suomeen on perhe.

Suomi. Suurin osa ulkomaalaisista tulee Suomeen perhesyistä, kertoo Tilastokeskus. Viime vuonna Suomessa asuneista ulkomaalaistaustaisista henkilöistä yli puolella muuton syy liittyi perheeseen.

Perhesyiden takia muuttaneista selvästi suurempi osa oli naisia.

Viidennes on muuttanut Suomeen työn vuoksi ja joka kymmenes opiskelun vuoksi.

Vaikka pakolaiset ja turvapaikanhakijat ovat julkisuudessa eniten puhuttu ryhmä, heitä oli Suomeen muuttaneista viime vuonna vain joka kymmenes. Tilastokeskuksen luvuissa ei ole otettu huomioon tänä vuonna saapuneita turvapaikanhakijoita.

Kahdeksan prosenttia vastaajista ilmoitti Suomeen muuttoon ”muun syyn”. Useimmiten he ovat inkeriläisiä paluumuuttajia, mutta joukossa on myös niitä, jotka ovat ihastuneet ilmastoon, kaivanneet vaihtelua tai halunneet tutustua suomalaisiin juuriinsa.

Tiedot koottiin vuonna 2014 vakituisesti Suomessa asuneiden ulkomailla syntyneiden henkilöiden haastatteluista.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!