Artikkelikuva

Kolumbiassa sovittiin totuuskomissiosta

Totuuskomission valmistavat istunnot on tarkoitus aloittaa heinäkuussa.

Kolumbia. Kolumbian hallitus ja sissijärjestö FARC ovat sopineet totuuskomission perustamisesta, kertoo AlJazeera. Tavoitteena on käsitellä yli 50 vuotta kestäneen sisällissodan tapahtumia. Yli 220 000 ihmistä menetti pitkäkestoisessa konfliktissa henkensä.

Havannassa käydyissä neuvotteluissa hallitus ja FARC sopivat uhrien tunnustamisesta. Niin ikään osapuolet lupasivat myöntää oman vastuunsa murhattujen kohtalosta. Aiemmin ne ovat vierittäneet kaiken syyn toistensa niskoille.

Hallitus ja FARC sitoutuivat ottamaan huomioon uhrien oikeudet korvauksiin ja takaamaan heidän turvallisuutensa. Totuuskomission valmistavat istunnot on tarkoitus aloittaa heinäkuussa useilla eri paikkakunnilla.

Rauhanprosessin nopeaan etenemiseen osapuolia motivoivat presidentinvaalit. Istuvan presidentin Juan Manuel Santosin haastaja, oikeistolainen Oscar Ivan Zuluaga on uhannut lopettaa rauhanneuvottelut, mikäli tulee valituksi. Tämän lehden mennessä painoon vaalien tulos ei ollut vielä tiedossa.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!