Artikkelikuva

Ukraina vie huomion Syyrialta

YK:n turvallisuusneuvosto ei pysty toimimaan Syyrian kriisin ratkaisemiseksi, kun Yhdysvallat ja Venäjä ovat siirtäneet huomionsa Ukrainaan.


Syyria. Toiveet kolme vuotta jatkuneen Syyrian konfliktin ratkaisusta heikkenevät, kun suurvaltojen huomio on siirtynyt Ukrainan kriisiin.

Syyrian sodassa on kuollut yli 140 000 henkeä. 5,5 miljoonaa lasta on pakolaisina ja puolet väestöstä elää köyhyysrajan alla. Siitä huolimatta YK:n turvallisuusneuvosto ei pysty toimimaan kriisin ratkaisemiseksi, koska Yhdysvallat ja Venäjä ovat siirtäneet huomionsa Ukrainaan.

Helmikuussa Genevessä järjestetty Syyrian rauhankonferenssi ei saavuttanut tuloksia. Eräs kokoukseen osallistunut diplomaatti pelkää, että Syyria unohtuu kokonaan Ukrainan tilanteen varjoon.

YK:n turvallisuusneuvosto on vedonnut sodan osapuoliin, jotta ne tuntisivat vastuunsa, eivätkä antaisi ihmisten kuolla nälkään ja lääkkeiden puutteeseen. Tässä kaikki, mitä se on saanut aikaan kolmessa vuodessa, moittii Amnesty Internationalin YK-toimiston johtaja Jose Luis Diaz.

YK:n pääsihteeri Ban Ki-moon on vedonnut Yhdysvaltoihin ja Venäjään, jotta ne auttaisivat Syyrian rauhanprosessin Genevessä eteenpäin.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!