Artikkelikuva

Takapakkia homojen oikeuksille

Muun muassa YK:n ihmisoikeuskomissaari on kritisoinut uutta lakia tuoreeltaan kovin sanoin.

Nigeria. Nigerian presidentti Jonathan Goodluck allekirjoitti tammikuussa lain, joka kiristää homoseksuaalien asemaa maassa. Homous oli maassa kiellettyä jo ennalta, mutta uuden lain myötä muun muassa homojen oikeuksia puolustavan järjestön jäsenyydestä tulee rikos.

YK:n ihmisoikeuskomissaari Navi Pillay kritisoi lakia tuoreeltaan kovin sanoin. ”Olen harvoin nähnyt lakia, joka näin suoraan loukkaa perustavanlaatuisia yleismaailmallisia ihmisoikeuksia”, Pillay totesi lehdistötiedotteessa.

Uutislähteiden mukaan poliisit ovat pohjoisessa Bauchin osavaltiossa laatineet listoja homoseksuaaleiksi tunnetuista miehistä ja alkaneet pidättää heitä.

Toinen merkittävä homojen asemaan vaikuttava päätös tehtiin Intiassa, jonka korkein oikeus kielsi homojen välisen seksin joulukuussa. Delhin osavaltion korkein oikeus oli neljä vuotta aikaisemmin linjannut, että homosuhteiden kieltäminen rikkoo ihmisoikeuksia.

Homoseksuaalisuus on kielletty yli 80 maassa. Suurin osa homosuhteet kriminalisoivista maista sijaitsee Afrikassa ja Aasiassa.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!