Artikkelikuva

Huivit sallittiin ja kiellettiin Indonesian poliisissa

Poliisien univormusäännökset eivät tahdo pysyä Indonesiassa.

Indonesia. Naispoliiseilta kiellettiin hijab-huivin käyttö virantoimituksessa Indonesiassa vuonna 2005. Viime marraskuussa maan poliisihallinto päätti sallia huivit. Mutta jo joulukuussa hallinto pohti, onko sallimispäätös sittenkään hyvä.

Apulaispoliisiylijohtaja Oegroseno on nyt jälleen kieltänyt huivien käytön toistaiseksi, kunnes poliisihallinto on antanut uudet univormusäännökset, kertoo The Jakarta Post.

Oegroseno sanoo päätyneensä kieltoon saatuaan selville, että naispoliisit ovat käyttäneet virantoimituksessa monenkirjavia huiveja. Hänen mukaansa naispoliisien pukeutumisen tulee perustua kirjalliseen ohjesääntöön.

Ennen huivien sallimista marraskuussa naispoliisien oli annettu ymmärtää, että yhtenäistä pukeutumissääntöä ei olla suunnittelemassa, sillä se edellyttäisi valtiota kustantamaan uudet virkapuvut. Ennen uutta huivikieltoa moni ehtikin ostaa työasuunsa sopivan huivin.

Indonesian poliisivoimissa työskentelee 20 000 naista eli noin viisi prosenttia poliiseista on naisia. Heistä vain harva on päättävässä asemassa.