Artikkelikuva

Huivit sallittiin ja kiellettiin Indonesian poliisissa

Poliisien univormusäännökset eivät tahdo pysyä Indonesiassa.

Indonesia. Naispoliiseilta kiellettiin hijab-huivin käyttö virantoimituksessa Indonesiassa vuonna 2005. Viime marraskuussa maan poliisihallinto päätti sallia huivit. Mutta jo joulukuussa hallinto pohti, onko sallimispäätös sittenkään hyvä.

Apulaispoliisiylijohtaja Oegroseno on nyt jälleen kieltänyt huivien käytön toistaiseksi, kunnes poliisihallinto on antanut uudet univormusäännökset, kertoo The Jakarta Post.

Oegroseno sanoo päätyneensä kieltoon saatuaan selville, että naispoliisit ovat käyttäneet virantoimituksessa monenkirjavia huiveja. Hänen mukaansa naispoliisien pukeutumisen tulee perustua kirjalliseen ohjesääntöön.

Ennen huivien sallimista marraskuussa naispoliisien oli annettu ymmärtää, että yhtenäistä pukeutumissääntöä ei olla suunnittelemassa, sillä se edellyttäisi valtiota kustantamaan uudet virkapuvut. Ennen uutta huivikieltoa moni ehtikin ostaa työasuunsa sopivan huivin.

Indonesian poliisivoimissa työskentelee 20 000 naista eli noin viisi prosenttia poliiseista on naisia. Heistä vain harva on päättävässä asemassa.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!