Artikkelikuva

Argentiinan poliisi paljasti ihmiskauppaverkoston

Prostituutio ei ole Argentiinassa laitonta, mutta paritus ja bordellin pito on.

Argentiina. Buenos Airesin poliisi pelasti lyhyessä ajassa lähes sata prostituutioon pakotettua naista, kertoo BBC. Viranomaisten mukaan naiset olivat ihmiskaupan uhreja, joiden lähtömaa useimmiten oli joko Paraguay tai Peru.

Kaksi viikkoa kestäneissä ratsioissa tutkittiin 57 rakennusta ja pidätettiin 25 ihmistä. 30 baaria menetti toimilupansa. Niiden omistajia syytettiin viranomaisten huijaamisesta ja bordellitoiminnasta. Ihmiskaupan ja parituksen lisäksi ratsioissa löydettiin huumeita. Myös viranomaisia oli tutkinnan kohteina.

Ratsioihin johtivat naapureiden valitukset, joiden seurauksena poliisi muun muassa käynnisti puhelinkuuntelun. Kuuntelussa paljastui laaja ihmiskauppaverkosto.

Prostituutio ei ole Argentiinassa laitonta, mutta paritus ja bordellin pito ovat. Ihmiskauppa kriminalisoitiin vuonna 2008, sen jälkeen on vapautettu tuhansia uhreja. Suuri osa heistä on salakuljetettu maahan Perun ja Paraguayn lisäksi muista Latinalaisen Amerikan maista, Karibialta ja Venäjältä.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!