Artikkelikuva

Kaksi naista ehdolla presidentiksi Chilessä

Marraskuun presidentinvaaleissa vastaikkain ovat lastenlääkäri ja taloustieteilijä.

Chile. ”Kun ehdolla on kaksi naista, asetelmaan liitetään tiettyä seksismiä. Onko koskaan tehty numeroa siitä, että vaaleissa on vastakkain kaksi miestä?” Näin luonnehti Chilen presidenttikisaa Michelle Bachelet, joka pyrkii maansa johtoon marraskuun vaaleissa.

Sosialistien ehdokkaana oleva ex-presidentti Bachelet, 61, on lastenlääkäri. Vastaehdokkaana on laitaoikeistoa edustava taloustieteilijä Evelyn Matthei, 59, joka toimi Chilen työministerinä kesäkuuhun asti.

Naiset ystävystyivät lapsina, sillä kummankin isä oli ilmavoimien kenraali. Sotilasvallankaappaus erotti heidät vuonna 1973. Bacheletin isä kuoli kidutuksen uhrina, Matthein isä taas kuului sotilasjunttaan.

Mielipidekyselyjä johtava Bachelet korostaa, että ehdokkaat ajavat tyystin erilaista politiikkaa.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!