Artikkelikuva

Voodoota ja mytologiaa

Tekstiilitaiteilija Leea Pienimäki-Amoussoun ja kuvataiteilija Victor Amoussoun työskentelyä luonnehtii kulttuurinen vuoropuhelu.

Helsinkiläisen tekstiilitaiteilija Leea Pienimäki-Amoussoun ja beniniläisen kuvataiteilija Victor Amoussoun työskentelyä luonnehtii kulttuurinen vuoropuhelu. Heinäkuun ajan töitä on nähtävillä Lasipalatsin näyttelytilassa ja Rööperin Taidesalongissa Helsingissä.

Länsi-Afrikassa sijaitseva Benin on animistisen voodoon syntypaikka. Voodoosta löytyy paljon yhtäläisyyksiä suomalaiseen mytologiaan. Taiteellisella yhteistyöllään aviopari rakentaa ymmärryksen siltaa kahden kulttuurin välille.

Arvoituksia-näyttely Lasipalatsin näyttelytilassa (Mannerheimintie 22–24) 4.–28.7. Kuninkaan lahjat -näyttely Rööperin taide­salongissa (Iso roobertinkatu 48) 10.–28.7.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!