Poliisilla kovat otteet Brasilian mielenosoituksissa

Brasilian mielenilmaukset joukkoliikenteen hinnankorotuksista kesäkuussa kasvoivat suurmielenosoituksiksi.

Brasilia. Brasiliassa joukkoliikenteen hinnankorotuksista alkaneet mielenilmaukset kasvoivat kesäkuun puolivälissä jättimäisiksi suurmielenosoituksiksi. Niissä vastustettiin muun muassa poliisin toimia aiempien mielenosoitusten yhteydessä.

Paikoin niin mielenosoittajien kuin poliisienkin toiminta yltyi väkivaltaiseksi ja poliisi käytti mielenosoitusten hajottamiseen kyynelkaasua.

Etenkin São Paulon poliisia on syytetty liian kovista otteista. Jo ennen suurmielenosoitusten alkua muun muassa kaupungin kuvernööri Geraldo Alckmi vaati poliisin toimien tutkimista, kertoo brasilialainen Globo-uutissivusto.

Kaduille lähteneitä brasilialaisia ärsyttivät poliisin ja bussilippujen lisäksi myös heikon terveydenhuollon ja korruption kaltaiset yhteiskunnalliset ongelmat. Erityisen paljon närää on herättänyt se, kuinka paljon julkisia varoja on käytetty suurten urheilutapahtumien valmisteluun.

Juhannuksen alla seitsemän kaupunkia perui bussilippujen korotukset, kertoo O Dia -sanomalehti.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!