Sähkö huippuhintoihin Somalimaassa

Somalimaan pääkaupungin sähköyhtiöt ovat nostaneet hintojaan jopa viidenneksellä lyhyen ajan sisään. Syy löytyy yhtiöiden mukaan polttonesteiden kallistumisesta.

Somalimaa. Somalimaan pääkaupungissa Hargeisassa toimivat sähköyhtiöt ovat nostaneet hintojaan jopa viidenneksellä lyhyen ajan sisällä. Sähköyhtiöiden mukaan syy on polttonesteiden kallistuminen.

”Sähköyhtiöt ovat kamppailleet polttonesteiden hintojen kanssa, ja hinnat nousevat edelleen”, sanoo sähköyhtiöitä edustava Abdi Ali Barkhad Sabahi-uutissivustolla.

Barkhadin mukaan vika löytyy öljy-yhtiöistä. Niiden Hargeisaan toimittaman polttonesteen laadussa on ongelmia, eivätkä yhtiöt Somalimaan kanssa kauppaa käydessään noudata kansainvälisiä hinnoittelustandardeja.

Somalimaan kauppaministeri Abdirisaq Khalif Ahmedin mukaan polttonesteiden hintojen nousu ei riitä selittämään sähköyhtiöiden tekemiä kohtuuttomia korotuksia. Hän vaatiikin yhtiöitä kohtelemaan asiakkaitaan lempeämmin.

Ahmedin mukaan polttonesteiden niukkuus on kuitenkin todellinen ongelma. Berberan satamasta on käännytetty laivoja, jotka ovat olleet tuomassa Somalimaahan huonolaatuista polttonestettä.