• 12.9.2023

  Somalimaalla on oma lippu, presidentti ja rahayksikkö, mutta ei tunnistettua itsenäisyyttä: ”Kysymys on poliittisesti erittäin herkkä”

  Mitä eroa on Somalialla ja Somalimaalla? Kirkon Ulkomaanavun Somalian maajohtaja Ikali Karvinen avaa tulenarkaa tilannetta.

 • 9.2.2022

  Ohjaaja Juho Kuosmanen ja näyttelijä Omar Abdi toivovat elokuva-alan muutosta: ”Suomessa maahanmuuttaja muuttuu suomalaiseksi vasta, kun hän saa kansainvälistä menestystä”

  Hytti nro 6:n ohjaaja Juho Kuosmanen ja Guled & Nasran pääosanäyttelijä Omar Abdi tapasivat aikoinaan Puhoksen somalikahvilassa. Menestyselokuvien jälkeen ystävät palasivat tuttuun ostoskeskukseen.

 • 25.10.2021

  Elokuvantekijä Khadar Ayderus Ahmed: ”Elokuvallamme on esi-isien siunaus”

  Khadar Ayderus Ahmed kerää ylistystä elokuvallaan Guled & Nasra. Somalian valtio ilmoitti sen jo Oscar-kilpailuihin. Ahmed on kesästä asti kiertänyt leffansa kanssa maailman elokuvafestivaaleja. Maailman Kuvalehden lukijat ilmoittautuivat sankoin joukoin katsomaan palkitun elokuvan ennen Suomen ensi-iltaa.

 • 15.6.2020

  ”Somalia tarvitsee naisia”

  African Care ry:n Nur Mohamud työskentelee sen eteen, että mahdollisimman monen somalialaisen naisen synnytys olisi turvallinen.

 • 28.2.2019

  Suldaan Said Ahmed päätti 15-vuotiaana, että Suomi on hänen kotinsa – "Sanoin äidille, että jos me lähdetään, tämä maa on aina samanlainen"

  Suomessa on ollut lähes 30 vuotta merkittävä somalialaisvähemmistö. Suomeen pakolaisina tulleet Nur Muhamed, 51, ja Suldaan Said Ahmed, 26, sekä Kätilöopistolla syntynyt Shugri Mohamed, 21, kertovat, mitä Suomi ja Somalia heille merkitsevät.

 • 3.1.2018

  Kun kuolleet somalit eivät kiinnosta

  Länsimaiselta medialta kesti kauan tajuta, että Mogadishun terrori-isku on uutinen.

 • 9.11.2017

  Korruption juuret ulottuvat kaikkialle

  Maailman korruptoituneimmissa valtioissa virat jaetaan sosiaalisten suhteiden perusteella.

 • 24.4.2017

  Kuinka paljon afrikkalaisesta rasismista on Euroopan vikaa?

  Kolonialismin perintö elää vahvana Afrikassa – luokkaerot, rasismi ja kollektiivinen trauma pitävät pintansa.

 • 17.3.2017

  Kuivuus kiihdyttää katastrofaalista nälänhätää

  Afrikan sarven kuivuuden kiihdyttämä nälänhätä on aikamme suurimpia humanitaarisia kriisejä. Järjestöt ovat muokanneet toimintaansa nopeasti helpottaakseen tilannetta.

 • 15.11.2016

  Toimija, ei uhri

  Toimittaja Wali Hashi, 44, haluaa puhua ja kertoa myös ongelmista ääneen. Silloin ihmisten ei tarvitse vain puolustautua, vaan heillä on mahdollisuus vaikuttaa.