Artikkelikuva
Ida Elina: Songs of Freedom. iMu.

Ida Elina: Songs of Freedom

25-vuotiaan Ida Elinan levy on nykyaikaista kantelegospelia, joka ei kuulosta yhtään siltä mitä voisi odottaa.

Kanteleen moni-ilmeisyydestä ja elinvoimasta todistaa Ida Elinan esikoisalbumi. 25-vuotias kanneltaja-laulaja esittää levyllään jotain niinkin yllättävää kuin nykyaikaista kantelegospelia. Se ei kyllä yhtään kuulosta siltä, mitä Ida Elinaa ensi kertaa kuunteleva todennäköisesti odottaa.

Kantele soi kuin pieni orkesteri, joka soittaa bossanovan pehmeällä jäntevyydellä r&b:tä. Ida Elina laulaa tarttuvia melodioitaan voimalla ja verevyydellä, joka ei kalpene mustien esikuviensa rinnalla. Jo omaperäinen perkussiivinen soittotyyli erottaa taiteilijan muista kanneltajista, ja heittäytyvässä laulussa soi yhtä lailla oma ääni. Pääasiassa englanninkielisten laulujen sanat ovat silkkaa pelastuksen ja Jumalan rakkauden ylistystä. Tämä ehkä selittää sen, ettei Ida Elina ole murtautunut uskonnollisia piirejä laajempaan yleiseen tietoisuuteen. Se on sääli, sillä musiikkina laulut hyvinkin saattaisivat puhutella suurtakin yleisöä.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!