Artikkelikuva

Kuningatar kierroksella

Laulaja-lauluntekijä Angelique Kidjo konsertoi maaliskuussa Suomessa.

Grammy-palkittu laulaja-lauluntekijä Angelique Kidjo konsertoi maaliskuussa Suomessa oman yhtyeensä ja ruotsalaisen Norrbotten Big Bandin kanssa. Pietarsaaresta ja Oulusta kiertueensa aloittava Kidjo päättää turneensa Helsingin Finlandia-taloon 27.3.

Afrikkalaisen musiikin kuningattareksikin tituleerattu beniniläissyntyinen Kidjo tunnetaan ainutlaatuisesta tyylistään yhdistellä jazzia, soulia, funkia sekä afrikkalaista perinnemusiikkia.

Kidjo on kertonut vaikuttajikseen niin James Brownin, Otis Reddingin kuin Miriam Makeban. Kappaleita laulaja sanoittaa englanniksi, ranskaksi, foniksi ja yorubaksi. Pitkällä urallaan Kidjo on tehnyt yhteistyötä muun muassa Carlos Santanan, Peter Gabrielin ja Alicia Keysin kanssa.

Angelique Kidjo & Norrbotten Big Band Pietarsaaressa (Campus Allegro) 22.3. klo 20. Liput 42/20 eur.

Oulun musiikkijuhlilla Club Teatriassa (Rautatienkatu 84, Oulu) 23.3 klo 20. Liput 32/27 eur.

Helsingin Finlandia-talossa 27.3. klo 19.30. Liput 59/54/44 eur.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!