Artikkelikuva

Keidas hiv-positiivisille

Meeri Koutaniemi valokuvasi hiv-positiivisten, homoseksuaalien maya-intiaanien Oasis-hoitokotia.

Meksikon Jukatanilla pienessä Conkalin kylässä on Oasis-­niminen hoitokoti, joka antaa turvaa ja hoitoa hiv-positiivisille, homoseksuaaleille maya-intiaaneille. Meksikon kaltaisessa maassa he ovat moninkertaisen syrjinnän uhreja.

Meeri Koutaniemi valokuvasi Oasiksen asukkaita Reynaa, Deborahia, Gerardoa ja Carlosta. Koutaniemen kuvat viipyilevät hetkessä, jolloin henkilöt pohtivat suhdetta itseensä ja seksuaalisuuteensa. Kuvissa elämästä taisteleminen ja vääjäämätön kuolema puhuvat vuorotellen.

Oasis – Meeri Koutaniemen valo­kuvia Korjaamon kahvilassa (Töölönkatu 51 b, Helsinki) 17.3. asti.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!