Artikkelikuva
Paola Suhonen tekee yhteistyötä Andien kylien naisten kanssa.

Ivana Helsinkiin perulaisia neuleita

Paola Suhosen suunnittelemaa pienmallistoa valmistavat perulaisen osuuskunnan naiset saadakseen lisätuloja perheelle.

Ivana Helsingin mallistosta saattaa tulevaisuudessa löytyä perulaisnaisten käsityönä valmistamia neuleita. Vaatesuunnittelija Paola Suhonen on suunnitellut pienmalliston, jonka Asotex-osuuskuntaan kuuluvat perulaisnaiset valmistavat. Naiset asuvat Andien köyhissä vuoristokylissä ja saavat käsitöistä tärkeitä lisätuloja perheestään huolehtimiseen.

Suhonen toivoo saavansa neuleet syksyn ja talven 2014-2015 Ivana Helsingin mallistoon. Ne pääsevät myös Kaakkois-Perussa sijaitsevan Cuscon muotiviikoille, jotka keskittyvät eettisyyteen ja käsityötaitoihin. Suunnitteilla on esitellä niitä lisäksi New Yorkin muotiviikoilla, kertoo Helsingin Sanomat.

”Minulle on tärkeää, että voin oman työni kautta tehdä jotain hyvää”, Suhonen sanoo World Visionin tiedotteessa.

Suhonen toimii Suomen World Vision -järjestön lähettiläänä.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!