Altistu joikulle

Saamelaista modernia joikua Savoy-teatterissa.

Moderneilla kone-elementeillä muinaisia shamanis­tisia laulutekniikoita maustava saamelaisartisti Wimme Saari (s. 1959) on noussut joikuillaan maailmanmaineeseen. Saari taitaa sekä kotiseutunsa Enontekiön vanhat joikut että luo uutta, vahvasti omintakeista musiikkiaan.

Saari joikaa ihmisistä, eläimistä ja luonnosta. Joikaamalla kuvaillaan ihmisen tai eläimen luonne. Kuvaus tehdään sanoilla, rytmillä, melodialla ja äänensävyllä.

Wimme Saari Savoy-teatterissa
(Kasarminkatu 46-48 Helsinki) 22.10. Klo 19. Liput 25/23 Eur. 

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!